tisdag 11 oktober 2011

Har man bara ögonen med sig....bjuds det på ljusglimtar i höstrusket. Bland annat på Bukowskis Market där dessa två stolar, som har inte mindre än 200 år mellan sig, sannerligen glänser.
Just nu är jag mer svag för rokoko än någonsin och faller således handlöst för den fint snickrade karmstolen. I detta fallet bekommer det mig inte det minsta att färgen är senare! Har skrivit om det förut här i bloggen, att till skillnad från den där tjocka äckliga vita färgen som man våldtog möbler med för en sisådär hundra år sedan så kan jag gilla den svarta och de bronserade detaljerna. Den ger ett charmigt och kaxigt uttryck på något sätt. I en inredning hade det även varit charmigt och kaxigt om den fick lov att vara pendang till en svart "Diamond Chair", designad av Harry Bertoia i början av 50-talet. Tror hans egna ord om stolen var nåt i stil med "..den är mestadels gjord av luft.."

2 kommentarer:

 1. pax för karmstolen;) båda är så läckra;)

  Vidavidsymaskinenhälsning

  SvaraRadera
 2. Läckert! Bertoiastolen har jag fantiserat om men någon sa att den är hiskeligt obekväm? Stämmer? Aldrig provsuttit.
  (http://theswedishgirl.blogspot.com/2008/12/bertoia-side-chair.html)

  Retromässan är förresten 10-11 i Sthlm, funderar du på en tur? Hört att det är en riktig skattgömma så jag hoppas själv komma iväg.

  SvaraRadera