söndag 29 augusti 2010

Auktionskompaniet..


..har av någon anledning bytt namn och heter numera Bukowskis Market.
Jaha säger jag, fortsätter kalla det "AK", och njuter av den fantastiskt skurna rokokokarmstolen som såldes där idag! Möbler med sekundär svart färg från mitten av 1800-talet är något av det charmigaste jag vet!, speciellt om dom tillika fått bronserade detaljer.. Det är nästan till och med så att jag inte tycker man ska skrapa fram originalfärgen under utan låta dom vara..
Nedan visas en liknande stol min vän Sofie ÖdmannGudrun Ödmann Antikhandel hade inne för nåt år sedan och som jag djupt ångrar att jag inte köpte. Bilden är från Sköna Hem.

6 kommentarer:

 1. Jeg bor i feil land!!
  Takk for at du lærer meg opp i møblers historie.
  Gleder meg over hvert innlegg fra deg!
  Klem, J

  SvaraRadera
 2. Ja enig med deg. En nydelig stol. Møblene dine er som en drøm. Akkurat slik de skal være, fantastisk patina.Jeg har en pinnesofa i gustaviansk stil fra slutten av 1800-tallet som har sekundær maling. Ikke noe pent malt heller. Er det så at den kan bli fin hvis jeg pusser/skraper/bruker malingsfjerner?

  Jeg nyter bildene dine. Takk!

  Klem, H

  SvaraRadera
 3. Tusen takk for tipset! Tror jeg må prøve med en gang.. Spennende å se hva som er under:) Er glad jeg kom over bloggen din. Her var det mye å lese og lære. Skulle ønske jeg bodde i sverige. De er flinkere til å ta vare på antikviteter og ikke minst så har de større og bedre utvalg.
  God natt!
  Klem, H

  SvaraRadera
 4. Oi, som jeg falt for bildene du viser. Her var det virkelig mye lekkert. Jeg linker til deg! -Hulda, Husfruas Memoarer-

  SvaraRadera
 5. For en fin blogg du har!! Den skal vi anbefale videre:) Alltid gøy med nye bloggfunn:):) Vi var i Sverige i sommer, i Stockholm:) Det var en glede å gå i Gamla Stan å se på alt det nydelige!! :) Heia Sverige:)

  Klem oss:)

  SvaraRadera
 6. i love your tase of design .... it's greate
  also your pictures are soooooo dreaming .
  The chair's you are showing are greate..
  nice week ..

  SvaraRadera