torsdag 5 maj 2011

Det finns ett hus..


..i Malmö. Ensam överlevare från 1880-talet och inklämt mellan betydligt yngre byggnader står det som en maskros i asfalten. Orört och oförstört.. Har sneglat på det genom åren, undrat och förundrats.. Så igår hittade jag det i en bostadsannons, och det högg till i magen! Men det får tyvärr bli någon annan än jag som får ta sig an det lilla gathuset, med den lilla innergården, med det lilla gårdshuset.. Hoppas det blir någon som förstår att vårda och bevara det..

Bilder från Albäck & Co

8 kommentarer:

 1. Ja...visst finns de såna hus,som man undrat om i år...jag har med några sådan drömställen.

  Känner så väl igen den innerliga önskan,att någon ska ta hand om husen,bevara och älska,det som aldrig går att ersätta...

  SvaraRadera
 2. Vilken skatt! Hoppas huset får vara ifred för alltför hårdhänt behandling och renoveringsiver nu...kanske någon huskramare läser ditt inlägg och blir intresserad!

  SvaraRadera
 3. Håper at det får en kjærlig og varsom eier som verdsetter husets alder og skjønnhet:) Så vakkert kan et hus være!

  SvaraRadera
 4. What a lovely cottage.

  Dawn... The Bohemian

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt hus! Det talar till en med det röda staketet, röda dörren och även fönster! förstår att det högg till i magen! Hoppas man verkligen tar tillvara allt det gamla och charmiga i huset!

  SvaraRadera
 6. ...skickade iväg en kommentar men den försvann i rymden tror jag...skriver igen..

  men oj vilket charmigt hus..jag blir salig när jag ser bilderna...kan du inte ha som övernattningshus??

  jag var ute och gick i närområdet och kunde inte låta bli att kika in i en gammal lada där dörren hade blåst upp och oj oj vilka vackra hästvagnar och redskap som fanns kvar..man vet inte om man ska bli lycklig eller börja gråta ;))
  Vida

  SvaraRadera
 7. Ahhhh! Fantastiske dørene, med håndtak og nøkkel!! Fargene! Vinduene!Sukk...

  SvaraRadera